Over

OMG voor elkaar

OMG, ook wel O My God of Over Metgezellen Gesproken genoemd. Toevallige ontmoetingen liggen vaak aan de basis van iets nieuws. Zo is ook Metgezellen ontstaan, de groep achter OMG.

Op de bruiloft van een van ons raakten een dominee van de Amsterdamse grachten en een media-specialist met elkaar in gesprek. Ze spraken over de stilte en onzichtbaarheid van wat mensen in onze stad inspireert, hoe ze geloven (of niet) en naar zin en richting zoeken. Zou het niet mooi zijn om dat via nieuwe vormen van communicatie in sociale media in woord en beeld te brengen? En dan op een bijdetijdse manier: eerder luisteren dan zenden, eerder zoeken en vragen oproepen dan met antwoorden klaarstaan. Niet leerstellig, maar open naar wat ons mensen ten diepste ontroert en beweegt, naar wie of wat ons leven richting geeft. Verbinden over alle verschillen van denken en geloven heen. Met een perspectief dat vertrouwen en hoop, troost en bemoediging uitstraalt.

Zo zijn we van start gegaan onder de naam Metgezellen om een nieuw mediaplatform op te zetten. Met als titel Oh Mijn God (OMG), want verwondering om wat we zien en horen ligt aan de basis van onze programma’s.
We willen beginnen met goed te kijken in onze omgeving. We gaan de uitdaging aan om in één minuut een indringende vraag te beantwoorden. We gaan op zoek naar rituelen en naar wat houvast geeft. We registreren een geloofsgesprek dat vragen oproept en kan verwonderen.
Geen enkel format staat op voorhand vast. Ze zijn gericht op jong en oud, op gelovigen en agnosten. Niet zwevend maar dichtbij het dagelijks leven, bij wat we om ons heen horen en zien.

Zie je hier iets in en wil je meedenken?

Laat van je horen en neem contact op!Bestuur stichting Metgezellen

Voorzitter: John Kamphuis
Bestuurslid: Jan Boers

Penningmeester: Matthijs ten Klooster

Redactie Metgezellen
Paul Visser, Bertijn Prins, André Goumans, Bas van der Graaf, Joost Verhoef,
Henrike Meuleman, Mirjam van den Brink, Doke Hoekstra, 
Peter van Duyvenvoorde, Huub Verweij, Joost de Wolff

Productie Metgezellen
Mike Kasbergen